Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

У Франції створили чудернацький комікс про український Євромайдан

  • 14.06.2020, 17:55
  • 1 430

У Франції в продаж надійшов збірник коміксів про події Революції Гідності на Майдані в Україні. Це вже друга частина коміксу, перша була презентована в 2019 році

Збірник випустило видавництво Grand Angle. Друга частина коміксів присвячена історії кохання під час протестів в Україні проти режиму Януковича, пише «Укрінсформ».

У коміксах в досить довільній і суперечливій стосовно політичних реалій формі, розповідається про трьох молодих людей — Богдана, Олену та Іванну.

Богдан — військовослужбовець підрозділу «Беркут», який повинен виконувати накази для придушення Євромайдану. Олена й Іванна — активістки. За сюжетом, хлопець закохується в одну з дівчат, починає усвідомлювати злочинність режиму Януковича і залишає службу в «Беркуті».

Читайте також: Фільм про життя хлопчика на Донбасі отримав престижну премію Peabody Awards

Все це відбувається на тлі прагнень президента Р Ф Путіна перешкодити європейській інтеграції України та посилити контроль над країною через Януковича, який, за версією авторів, «одержимий своїм золотим унітазом». В історії також фігурують представники політичних сил в Україні. Зокрема, автори коміксів відкрито називають членів партії «Свобода» «неонацистами».

Схожі новини