Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Російські бойовики гатили по мирному населенню у Широкиному

  • 14.06.2020, 10:55
  • 862

Російсько-окупаційні війська зруйнували житловий будинок в Широкиному, відкривши по населеному пункту вогонь з мінометів

Як сказано в повідомленні пресцентру штабу ООС в Facebook, терористи влаштували провокацію в п'ятницю, 12 червня, близько 12:00.

«Одна з мін потрапила в житловий будинок, майже повністю зруйнувавши його, а ще три розірвалися в безпосередній близькості від приватного будинку. Інформація про наявність постраждалих громадян в результаті ворожого обстрілу уточнюється», — сказано в звіті.

Також окупанти вранці в суботу, 13 червня, розмістили артилерійські системи на східній околиці Калінінського, поруч із будинками мирних жителів.

Читайте також: Мобілізація на Донбасі: Росія перекинула на окуповані території нові групи військових

«Прикривши себе цивільним населенням як живим щитом, ворожі артилеристи випустили 50 снарядів калібру 122 мм по українських захисниках Луганського. Цілком очевидно, що метою було примусити підрозділи Об’єднаних сил відкрити вогонь у відповідь, щоб у подальшому звинуватити наших захисників в обстрілах мирних мешканців», — відзначається в повідомленні.

«Таким чином окупанти в черговий раз відкрито продемонстрували своє цинічне ставлення до життя та здоров’я цивільного населення й укотре підтвердили відверте ігнорування Мінських домовленостей і Міжнародного гуманітарного права», — додали в штабі ООС.

Схожі новини