Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Сьогодні шоста річниця визволення Маріуполя від російських окупантів

  • 13.06.2020, 14:12
  • 972

Цього дня, 6 років тому, українські війська визволили від проросійських окупантів Маріуполь

Ще з самого початку втілення в життя російськими агресорами сумнівної ідеї «русского мира», а потім і в час неприкритої збройної агресії проти України Маріуполь був (та й залишається) ласим шматком для Кремля, адже це місто має надзвичайно важливе стратегічне значення.

Маріуполь — це і порт, і два металургійні комбінати (Маріупольський металургійний комбінат імені Ілліча та «Азовсталь») та найбільше в Україні машинобудівне підприємство — концерн «Азовмаш», продукція яких складає значну частину експорту України. Протистояння між українцями і проросійськими сепаратистами розпочалося в Маріуполі майже одразу після втечі з України президента Януковича.

«Шість років тому було звільнено ключовий центр Донбасу, місто-порт Маріуполь. Складність операції полягала в тому, що при знищенні окупантів не повинні були постраждати мирні мешканці міста. І це блискуче вдалося! Особливо важливу роль при звільненні Маріуполя відіграв добровольчий батальйон «Азов», який з часом став потужним бойовим підрозділом Національної гвардії України.

Мешканці Маріуполя, які на собі відчули звірячий оскал «русского мира», в червні 2014 року радісно вітали своїх визволителів. Впевнений, що незабаром так само українських воїнів-визволителів вітатимуть у Донецьку і Луганську", написав на своєму сайті український політик, екссекретар РНБО України Олександр Турчинов.

Схожі новини