Передплата 2024 «Добра кухня»

Статус партнера НАТО з розширеними можливостями не впливає на можливе членство України в альянсі, - заява

  • 12.06.2020, 19:11
  • 644

Новий статус сам по собі не означає, що НАТО готується прийняти Україну

Статус партнера НАТО з розширеними можливостями не впливає на можливе членство України в альянсі. Даний статус передбачає розширення двосторонньої співпраці.

Про це йдеться у повідомленні на сайті НАТО.

Повідомляється, що сьогодні НАТО визнало Україну партнером по розширеним можливостям. Надання нового статусу спрямовано на посилення співробітництва країн-учасниць альянсу з Україною за вагомий внесок в операції та місії НАТО.

В альянсі нагадали, що Україна надавала військових для участі в операціях в Афганістані та Косово, а також для Сил реагування НАТО та навчань.

Читайте також: Україна стала партнером Програми розширених можливостей НАТО

«Союзники високо цінують цей внесок, який демонструє прихильність України до євроатлантичної безпеки», — йдеться в повідомленні.

Також повідомляється, що новий статус забезпечить Україні доступ до інших програм НАТО, а також ширший обмін інформацією.

На сьогодні Україна є одним із шести партнерів по розширеним можливостям поряд з Австралією, Фінляндією, Грузією, Йорданією і Швецією. Кожен партнер має індивідуальні відносини з НАТО.

«Статус України як партнера по розширеним можливостям не впливає на рішення щодо членства в НАТО. Союзники по НАТО продовжують заохочувати і підтримувати Україну в її зусиллях щодо проведення реформ, у тому числі у сфері безпеки і оборони, щодо цивільного контролю і демократичного нагляду, а також у боротьбі з корупцією», — йдеться в повідомленні.

Схожі новини