Передплата 2024 «Добра кухня»

Вчені з'ясували, яка група крові найменш схильна до інфікування коронавірусом

  • 12.06.2020, 10:55
  • 7 453

Захворюваність на Covid-19 серед людей з першою групою крові на 9-18 відсотків нижча

Американські вчені з’ясували, що власники першої групи крові найменш схильні до зараження коронавірусом. Свої висновки експерти опублікували на сайті сервісу з розшифровки генома 23andMe.

У дослідженні взяли участь 750 тисяч пацієнтів, у 10 тисяч з яких був діагностований COVID-19. Зробивши поправку на стать, вага і вік, фахівці встановили, що захворюваність серед людей з першою групою крові на 9−18 відсотків нижча.

Найчастіше інфекцію виявляли у володарів третьої і четвертої груп крові: серед них виявили 1,5 відсотка Covid-позитивних. Що стосується людей з другою групою, ця цифра склала 1,4 відсотка, а серед людей з першої — 1,3 відсотка.

Читайте також: Карантин надихає: HBO випустить міні-серіал про життя під час пандемії COVID-19

Більш виражено це співвідношення виявилося у медиків і представників інших професій, чия робота проходить в тісному контакті з інфікованими. У людей з четвертою групою крові вірус діагностували в 4,1 відсотка випадків, у людей з третьою — в 4 відсотках, у людей з другою — в 3,9 відсотка, у людей з першої — в 3,2 відсотка.

Раніше міжнародна група вчених дійшла висновку, що найбільш схильні до зараження корона вірусом люди з другою групою крові.

Схожі новини