Передплата 2024 «Добрий господар»

Карантин надихає: HBO випустить міні-серіал про життя під час пандемії COVID-19

  • 11.06.2020, 19:35
  • 1 046

Телевізійна мережа HBO замовила виробництво міні-серіалу про життя під час пандемії коронавірусу. Проєкт буде складатися із семи окремих короткометражних фільмів, знятих у Фінляндії

Про це повідомляє РБК із посиланням на пресслужбу компанії HBO Nordic.

За зйомку кожного епізоду відповідають фінські режисери, серед яких Анти-Юссі Анніла, Алексі Салменперя, Аллі Хаапасало, Мікко Купарінен, Міка Курвінен, Теему Ніккі і Марія Пійкке.

Водночас кожному з них дозволили вільно обирати жанр майбутнього фільму. Основне завдання — розповісти про те, як нові правила й обмеження вплинули на життя людей.

Наприклад, Мікко Купарінен знімає сатиричну історію про сімейну пару, яка звинувачує пандемію коронавірусу в усьому поганому, що трапляється в житті. «Сюжет був натхненний своїми розчаруваннями. Через низку обмежень знімати фільм було досить складно. Попри це, ми змогли зробити все те, що було заплановано в рамках запропонованого формату», — зазначив режисер.

Читайте також: Через «расизм»? Культовий фільм «Віднесені вітром» видалили із сервісу HBO

В умовах пандемії знімальний процес довелося підлаштовувати під нові реалії і Еллі Хаапасало. Вона підготувала свій епізод у травні з командою з п'яти жінок. Зйомки тривали три доби і проходили в її власному будинку та порожній квартирі сусідів, які самоізолювалися на дачі.

За словами режисера, у нових умовах їй довелося самостійно готувати їжу для знімальної групи. З іншого боку, завдяки зупинці кіновиробництва у Фінляндії зібрати й організувати колег виявилося значно простіше.

«Це перший оригінальний фінський продукт, який замовила наша телевізійна мережа. Такого раніше ніколи не було», — каже продюсер HBO Europe Ентоні Рут. Прем'єра серіалу під назвою «Ізольований» має відбутися у Фінляндії вже цього літа на платформі HBO Nordic.

До кінця року по підписці його зможуть побачити глядачі ще в 21-й країні світу.

Схожі новини