Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

"Ми нікого не боїмося": Порошенко прибув на зустріч із Генпрокурором Венедіктовою

  • 10.06.2020, 13:42
  • 700

П’ятий Президент, лідер партії «Європейська Солідарність» Петро Порошенко прибув до Офісу Генпрокурора з адвокатами та народними депутатами, щоб зустрітися із Іриною Венедіктовою

«Ми тут для того, щоб продемонструвати — ми їх не боїмося. Ми приїхали сюди для того, щоб сказати їм в очі, що вони порушують законодавство, Конституцію, намагаються запровадити в Україні авторитарний режим», — наголосив Порошенко.

«Щойно ви бачили, що в ДБР абсолютно незаконно людина, яка не представилася, намагалася продемонструвати спробу пред’явити підозру. Чому? За справою, яку Генеральний прокурор Рябошапка назвав „юридичним трешем“, яка пов’язана з реалізацією конституційних повноважень Президента про призначення заступника голови Служби зовнішньої розвідки», — нагадав Петро Порошенко.

Порошенко наголосив, що є експертизи, які підтверджують, що він діяв у повній відповідності з Конституцією України. «Повноваження Президента визначені Конституцією. Там чітко наголошено, що Президент зобов’язаний призначати керівництво військових формувань, до яких відноситься Служба зовнішньої розвідки», — повідомив Петро Порошенко.

«Наразі вони самі себе загнали і спроба пред’явити підозру Президенту, чинному народному депутатові Порошенку, зобов’язаний робити виключно Генеральний прокурор», — зазначив лідер партії «Європейська Солідарність»

«І ми, безумовно, будемо захищати демократію в Україні. Я ще раз наголошую, що нічого спільного з верховенством права, з демократією, із захистом, із розслідуванням злочинів це не має. Це називається подвійними стандартами, переслідуванням опозиції і закидом проти лідера опозиції», — переконаний Порошенко.

«Цим займався на нашій пам’яті Янукович. Я дуже шкодую, Володимире Олександровичу, що ви даєте незаконні вказівки Генеральному прокурору, „на 300% вашій людині“ виконувати злочинні накази. Я ще раз наголошую — передзвоніть Януковичу у Росію і спитайте, чим він закінчив. І своєчасно зупиніться. Так буде краще для вас, так буде краще для України», — закликав Зеленського п’ятий Президент.

Схожі новини