Передплата 2024 ВЗ

"Кремль може розпочати велику війну за Північно-Кримський канал", - Андреас Умланд

  • 10.06.2020, 13:35
  • 1 003

Раніше українські військові та правоохоронці посилили охорону об'єктів інфраструктури в Херсонській та Миколаївській областях

Про це повідомляють «Крим.Реалії».

Експерт Українського інституту майбутнього в Києві Андреас Умланд вважає, що без прісної води анексований Росією Крим довго не протримається в умовах кліматичних змін, особливо через посилення посухи. Він не виключає, що коли в Криму не буде вистачати води для елементарних потреб населення, тоді можуть бути реалізовані найрізноманітніші сценарії військового вторгнення в Україну, і навіть відкрита війна за Північно-Кримський канал.

Читайте також: Загарбав Крим, а тепер зазіхнув і на воду: які ультиматуми Путіна приховує українська влада

«Питання стає все більш гострим. Я боюся, що в якийсь момент комусь в Кремлі може здатися, що треба якось усунути цю проблему. Якщо ми не можемо, чи не хочемо вирішувати це технологічним шляхом, то єдиний вихід — завоювання Північно-Кримського каналу до Дніпра. Це означало б велику війну», — зазначив Андреас Умланд.

Раніше українські військові та правоохоронці посилили охорону об'єктів інфраструктури в Херсонській і Миколаївській областях через інформацію «про можливе вторгнення Росії з метою отримання контролю над Північно-Кримським каналом».

Схожі новини