Передплата 2024 «Добре здоров’я»

7 мільйонів збитків! Прокурорка Львівщини підписала повідомлення про підозру ексочільнику ЛОДА Маркіяну Мальському

Як стверджує Ірина Діденко, звинувачення полягає у службовій недбалості, що спричинила тяжкі наслідки

Про це очільниця Львівської обласної прокуратури написала на своїй сторінці у Facebook.

«Підписала повідомлення про підозру ексочільнику ЛОДА, — пише прокурорка області. — Звинувачення полягає у службовій недбалості, що спричинила тяжкі наслідки (понад 7 млн збитків)».

За версією слідства, минулого року посадовець видав розпорядження, яким передав у власність товариству земельну ділянку площею понад 15 га, розташовану за межами населеного пункту с. Стрілки на території Бібрської міської ради Перемишлянського району Львівської області для будівництва та обслуговування об’єктів рекреаційного призначення за ціною 7 231 071 грн, — пояснює Ірина Діденко.

Разом з цим, на цій ділянці насправді розташоване проточне озеро понад 9 га та прибережна захисна смуга, які, згідно із чинним законодавством, не підлягають відчуженню з державної власності.

Водночас, — переконує прокурорка області, — готується позов до суду щодо повернення землі та озера у власність держави.

Ірина Діденко наголосила, що ця справа є спільною роботою прокурорів, слідчих поліції за оперативного супроводу УСБУ.

За інформацією «Високого Замку», йдеться про Маркіяна Мальського, який очолював Львівську ОДА з 5 липня по 26 грудня 2019 року. Новим власником земельної ділянки, яку розпорядженням Мальського передали у власність товариству, стало ТОВ «Еко ферма Едем», власником якого є екснародний депутат від ВО «Свобода», бізнесмен Ігор Кривецький. Землі, незаконно передані ТОВ «Еко ферма Едем», були приєднані до елітного відпочинкового комплексу «Едем Резорт».

За повідомленням видання «Наші гроші. Львів», право власності на цю землю перейшло до Кривецького 13 вересня 2019 року.

Схожі новини