Передплата 2024 ВЗ

Щеплення від кору можуть використовувати в лікуванні COVID-19 – вчені розпочали тестування

  • 09.06.2020, 16:52
  • 810

Вчені почали тестування вакцини MMR проти кору, припустивши, що вона здатна послабити дію коронавируса.

Про це пише Daily Mail, посилаючись на дослідження американських біологів. Експерименти на тваринах виявилися успішними.

Вчені з університету Тулейн відзначили високий рівень сепсису — імунну надлишкову реакцію на інфекцію — у пацієнтів з коронавірусом в Китаї.

Після вивчення сепсису у мишей, вакцинованих проти кору, вони висловили припущення, що такий укол може допомогти в боротьбі з неконтрольованоюо запальною імунною відповіддю, яка в кінцевому підсумку і вбиває багатьох пацієнтів з COVID-19.

Така теорія пояснює, чому діти переносять короновірус в легкій формі — більшість з них отримували планові щеплення проти кору.

Докторр Маірі Новерр з Університету Тулейн вважає, що вакцина MMR може боротися з сепсисом.

«Ми бачили, що ці вакцини викликають імунну відповідь, яка контролює запалення», — каже вона.

Зараження коронавірусом, до якого у людини немає антитіл, відправляє організм в свого роду панічний режим. Імунна система намагається боротися з інфекцією, посилаючи все більше і більше клітин для її придушення. Це викликає неконтрольоване запалення, яке спостерігається у багатьох пацієнтів. У медицині воно відомо як сепсис.

Дослідники підкреслюють, що вакцини MMR не здатні блокувати коронавіруснуе інфекцію, але цілком в змозі послабити смертельне запалення.

Схожі новини