Передплата 2024 «Добре здоров’я»

ОПУ запросив у ТКГ журналістів із Донбасу

  • 09.06.2020, 10:57
  • 607

Журналіст Денис Казанський повідомив, що ввійшов до складу ТКГ щодо врегулювання війни на Донбасі

Про це він повідомив у Facebook.

«З сьогоднішнього дня я беру участь в засіданнях Тристоронньої контактної групи по Донбасу», — написав Казанський.

Він зазначив, що це не так звана Консультативна рада, яку хотіли створити у Мінську.

«Мова не про Консультативну раду, яку планували створити раніше і проти якої виступило суспільство. Від ідеї створення ради відмовилися, і її не буде», — написав журналіст.

Він сказав, що йде мова про виконання 11 і 12 пункту Мінських угод.

«Справа в тому, що в комплексі заходів по виконанню Мінських угод є пункти 11 і 12, в яких йдеться про те, що питання, що стосуються місцевих виборів в окремих районах, а також закон про особливий статус цих районів має обговорюватися і узгоджуватися з представниками окремих районів Луганської та Донецької областей», — написав Казанський.

Він пояснив свою участь в ТКГ.

«Ми беремо участь в ТКГ не для того, щоб щось узгоджувати з представниками незаконних організацій, а саме для консультацій української делегації і обговорення тих пунктів, які Україна взяла на себе зобов'язання обговорювати, коли підписувала мінські угоди», — додав він.

Казанський одразу окреслив своє ставлення щодо особливого статусу Донбасу.

«Попереджаючи можливі питання, відразу скажу, що ми виступаємо проти закріплення особливого статусу ОРДЛО в Конституції України. Що ж стосується можливих майбутніх виборів на непідконтрольній території, то наша позиція така, що вони можливі лише після отримання Україною контролю над кордоном і проходити можуть виключно за українськими законами — з поверненням українського ТБ, українських журналістів, українських політичних партій і переселенців», — підсумував він.

Схожі новини