Передплата 2024 «Добра кухня»

Учепилися, як реп'яхи: активіста Стерненка знову викликали до СБУ

  • 07.06.2020, 18:35
  • 900

Екслідера "Правого сектора" Сергія Стерненка викликали до СБУ для вручення підозри в умисному вбивстві

Активіст опублікував повістку, згідно з якою його викликають як свідка 9 червня о 10 годині ранку до Головного слідчого управління СБУ для вручення письмового повідомлення про підозру.

«Слідчому я вже надіслав відповідь, що не можу з"явитись з об"єктивних причин: виклик отримано за 2 дні до дати, на яку викликають, а КПК у ст. 135 вказує, що має бути мінімум 3 дні. За такий термін (враховуючи ще, що завтра вихідний) я не встигну підготуватись до вручення підозри та залучити захисників.

Тому якщо їм потрібно, щоб я з"явився, нехай викликають на іншу дату, щоб я міг належним чином реалізувати своє право на захист".

За словами Стерненка, підозру підготували за ст. 115 — умисне вбивство.

«Прошу вас не підтримувати мене. Підтримуйте право на самозахист, бо сьогодні його забирають у всіх нас.

А те, що на фоні цього трешу навіть не шукають замовника замахів на мене, не шукають посередників та виконавців, говорить лише про одне — Зеленський став на бік убивць, бандитів та «тітушок». Замовники вбивств — його союзники. Жертви нападів — його вороги".

Читайте також: «Руки геть від нього!»: сотні активістів прийшли до СБУ підтримати Сергія Стерненка

Нагадаємо, 14 травня Сергій Стерненко повідомив, що його викликали в СБУ на 18 травня для «для участі у слідчих і процесуальних діях». На думку активіста, слідство буде оголошувати йому підозру у вбивстві Кузнєцова.

Водночас, 18 травня, вийшовши з будівлі Служби безпеки, активіст повідомив, що його викликали для ознайомлення з матеріалами справи.

15 травня стало відомо, що двом чоловікам, які у 2018 році напали в Одесі на екслідера місцевого осередку «Правого сектору» Сергія Стерненка, оголосили підозру.

Дії підозрюваних кваліфіковані як хуліганство, вчинене із застосуванням зброї чи іншого предмета, пристосованого для нанесення тілесних ушкоджень.

Схожі новини