Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Проросійські медіа розповсюдили фейк про об'єднання ПЦУ та УГКЦ

  • 07.06.2020, 17:55
  • 1 277

Орієнтований на Росію один з телеканалів Віктора Медведчука та кілька сайтів подібного спрямування нещодавно запустили не підтверджену інформацію про нібито об’єднання Православної церкви України з Української греко-католицькою церквою

Про це повідомляє «Релігійна правда».

Така пропаганда тривала кілька днів. Спочатку близькі до РПЦ та УПЦ МП сторінки поширили «новину», що «Інститут зовнішньополітичних досліджень анонсував нове комплексне дослідження, яке має на меті вивчення громадської думки українців, і забезпечити шляхи приєднання УГКЦ до ПЦУ». Й начебто таке дослідження підтримує Європейський Союз та вселенський патріарх Варфоломій.

Наступного дня згаданий вище Інститут зовнішньополітичних досліджень, на якого посилались пропагандисти опублікував спростування цієї інформації й пояснив, що їхній сайт зламано хакерською атакою.

Читайте також: Театр абсурду: друг Путіна переконує росіян, що Білл Гейтс збирається «чіпувати людство»

«Наш сайт піддався хакерській атаці з боку недоброзичливців й інформація про проєкт була видалена. Приносимо вибачення за незручності», — зазначається у повідомленні Інституту.

«Все це скидається на провокацію. Фейк розмістили для того, щоб зробити статтю», — прокоментував речник ПЦУ архієпископ Євстратій (Зоря).

Водночас пропагандисти оперували відгуком на цю «подію» з боку Філарета.

Схожі новини