Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Сергій Скрипаль з донькою переїхали до Нової Зеландії під новими іменами — ЗМІ

Колишній подвійний агент Сергій Скрипаль, засуджений в Росії за шпигунство на користь Великобританії, і його дочка Юлія переїхали до Нової Зеландії і живуть там під новими іменами.

Про це повідомляє The Sunday Times із посиланням на високопоставлене джерело в уряді Великобританії.

За словами співрозмовника видання, обом вигадали нові біографії і оформили необхідні документи. Вони також отримали «допомогу для того, щоб почати нове життя».

У 2019 британські ЗМІ повідомляли про те, що батька і дочку можуть переселити в одну з країн, що входять до розвідувального альянсу «П'ять очей» (Five Eyes). Крім Великобританії, це Австралія, Канада, Нова Зеландія і США.

The Sunday Times відзначає, що Скрипалі, швидше за все, проведуть залишок життя під новими іменами, утримуючись від контактів із пресою, знайомими і рідними. При цьому колишній сусід Сергія Скрипаля Росс Кассіді заявив газеті, що у грудні отримав від нього листівку. Той вітав його з Різдвом. Саме Кассадо і його дружина відвезли Скрипаля в аеропорт Хітроу, щоб забрати звідти Юлію за день до того, як їх отруїли. Подружжя Кассадо понад десять років дружить зі Скрипалями і стали єдиними цивільними особами, які отримали дозвіл відвідати Юлію Скрипаль у лікарні після отруєння.

Нагадаємо, 66-річний громадянин Росії Сергій Скрипаль потрапив до лікарні з важким отруєнням 4 березня 2018 року. З ним була його донька. Британська розвідка назвала Росію причетною до отруєння.

У березні 2018 року прем’єрка Британії Тереза Мей оголосила про видворення з країни 23 російських дипломатів у зв’язку з можливою причетністю Москви до отруєння екс-розвідника.

США та країни ЄС оголосили, що висилають російських дипломатів через отруєння Скрипаля.

27 березня генсек НАТО оголосив про видворення 7 російських співробітників.

Схожі новини