Передплата 2024 «Добра кухня»

У Швейцарії поліція прибула на мітинг проти расизму, аби... роздати маски

  • 07.06.2020, 11:55
  • 769

На акцію протесту у Базелі зібралися близько п'яти тисяч людей замість дозволених трьохсот. Утім, замість того, щоб припинити мітинг, поліцейські роздали його учасникам захисні маски

Близько п'яти тисяч людей вийшли на демонстрацію проти расизму та дискримінації у швейцарському місті Базель у суботу, 6 червня. Незважаючи на те, що в країні наразі дозволені збори максимум трьохсот учасників через епідемію COVID-19, місцеві поліцейські не розігнали акцію протесту. Натомість вони роздали мітингувальникам захисні маски. Крім того, щоб висловити свою солідарність із протестувальниками, правоохоронці в Базелі також опустилися на коліна.

Менш масштабні антирасистські демонстрації також пройшли в Цюриху і Берні. Приводом для цих акцій протесту стала загибель афроамериканця Джорджа Флойда під час затримання поліцією у США.

Читайте також: Бенксі намалював нове злободенне графіті, присвячене проблемам расизму

Незалежна експертиза показала, що чоловік помер від «асфіксії через стиснення шиї та спини». Поліцейський тиснув своїм коліном на шию Джорджа Флойда 8 хвилин 46 секунд попри те, що чоловік голосно та неодноразово говорив, що не може дихати.

Схожі новини