Передплата 2024 «Добрий господар»

"Суспільство досить легковажно поставилося до рекомендацій МОЗ", - Степанов назвав причину погіршення статистики захворюваності на COVID-19

Важливо не плутати поняття пом'якшення і скасування, адже загроза COVID-19 така ж велика, як і раніше.

Про це очільник міністерства охорони здоров'я написав на своїй сторінці у Facebook.

«Ми бачимо сумну статистику збільшення випадків захворювання й в інших країнах. Рівень передачі вірусу в Німеччині за останні дні знову перевищує критичне значення. У Китаї, звідки й почалась епідемія, готуються до нового спалаху. Ще однією країною, влада якої оголосила про початок другої хвилі, стала Південна Корея. Бразилія та Індія також ставлять нові антирекорди», — написав Степанов.

На думку міністра, в Україні останніми тижнями намітилася позитивна динаміка захворюваності. Але останні дані та легковажне ставлення до власної безпеки громадян — тривожні.

«Я розумію, як всі втомилися від карантину; хочеться якомога швидше повернутися до повноцінного життя, але у нас немає вибору. Війну з вірусом поки не виграно. Та лише своєю поведінкою і дотриманням правил безпеки ми можемо мінімізувати активність його розповсюдження», — вважає очільник МОЗ.

Він укотре закликав українців дотримуватися всіх протиепідемічних правил.

«Користуйтеся масками, антисептиками та дотримуйтесь соціальної дистанції! Не нехтуйте правилами та засобами індивідуального захисту, адже від цього залежить не лише ваше життя, але й тих людей, хто з вами поруч!», — написав Максим Степанов.

Він застеріг: «Попереду — довгі вихідні, тож, будь ласка, будьте пильними, обережними та відповідальними!».

Схожі новини