Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Фейкового мінера київського мосту визнали божевільним

  • 06.06.2020, 13:35
  • 895

Віталія Ткаленка, який 2 червня повідомив про замінування мосту Метро у Києві і якого пізніше арештували на 60 діб, було поміщено до спеціалізованого психіатричного закладу

Про це повідомляє речниця прокуратури Києва Надія Максимець, передає «Українська правда».

«Вчора відбулося екстрене судове засідання зі зміни запобіжного заходу, де було ухвалено рішення змінити запобіжний захід із тримання під вартою на розміщення до спеціалізованого закладу для надання психіатричної допомоги».

За словами Максимець, згідно з попереднім рішенням суду, який визначив підозрюваному запобіжний захід у вигляді арешту до 29 липня з можливістю внесення застави, до внесення застави він мав перебувати в СІЗО. Однак там Ткаленка оглянув фельдшер і «виявив схильність до суїциду».

Читайте також: Черговий мінер у Києві: анонім погрожує підірвати всі аптеки, лікарні та пологові

Після цього до СІЗО було викликано «швидку допомогу», лікарі якої надали свій висновок, згідно з яким підозрюваному краще перебувати під наглядом лікарів задля його власної безпеки, а також безпеки людей, які мали перебувати з ним у камері.

Максимець зазначила, що вже після 16 години у п'ятницю підозрюваного поклали до спеціалізованої психіатричної лікарні в Глевасі на Київщині, де він перебуватиме до 29 липня. Вона додала, що в разі потреби запобіжний захід може бути продовжено.

Невдовзі має бути проведено психолого-психіатричну експертизу стану підозрюваного.

Схожі новини