Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Мендель оприлюднила декларацію: скільки заробила прессекретарка Зеленського за рік

  • 04.06.2020, 12:52
  • 1 196

Прессекретарка президента Володимира Зеленського Юлія Мендель в 2019 році заробила 935 тис. грн.

Про це йдеться в опублікованій на сайті НАЗК декларації. Так, в середньому в місяць Мендель отримувала 77,9 тис. Її річна зарплата в Офісі президента склала 370 тис. грн, Світовий банк (попередня робота) заплатив їй 298 тис. грн. Ще 267 тис. вона отримала від своєї професійної діяльності (працювала журналістом в світових виданнях).

В кінці 2018 го прессекретарка купила квартиру в Києві площею 48,5 квадратів за 1,2 млн грн. Тоді ж вона отримала кредит в розмірі 785 тис. грн (в «Банку інвестицій і заощаджень»).

Юлії Мендель 32 роки. Вона народилася в місті Генічеську Херсонської області, навчалася журналістиці в Київському національному університеті імені Тараса Шевченка. Має науковий ступінь кандидата філологічних наук. У різний час працювала на телеканалах — ICTV, «Еспрессо-ТВ», «Інтер», «112 Україна». Кілька років журналістка співпрацює з The New York Times.

Читайте також: Декларація Авакова: старовинні золоті монети, колекція вин, антикваріат та мільйонні прибутки

Писала для українського Forbes і американського Politico, також працювала з VICE News, CNBC, New Eastern Europe, World Affairs Journal, Spiegel Online. У колонці для ТСН. uа Мендель розповідала, що переломним моментом у її кар'єрі в 2016 році стала поїздка на тренінг для журналістів у Єльський університет, США. Там вона отримала важливі зв'язки і зрозуміла, як працювати з міжнародними ньюзрум.

За рік до цього, в 2015-му за програмою Міжнародного інституту преси вона і ще дев'ять журналістів із різних країн побували в редакціях головних американських медіа: The Wall Street Journal, The New York Times, CNN.

Стала першою українською журналісткою, яка виграла програму Світового інституту преси (World Press Institute). Була консультантом з комунікацій у Світовому банку. Стажувалася за кордоном в рамках програми Солідарності імені Леха Валенси, закінчила Варшавську євроатлантичну академію (WEASA).

Схожі новини