Передплата 2024 «Добре здоров’я»

За прикладом Єрмаків: у Харкові затримали двох киян, які продавали "високі посади"

  • 02.06.2020, 18:55
  • 764

У Харкові 2 червня під час отримання 150 тисяч доларів США співробітники поліції та СБУ затримали двох жителів Києва віком 68 і 52 роки, які за гроші «обіцяли призначення на високі посади». Загалом свої «послуги» ці люди оцінювали в 1 мільйон доларів США, повідомила у фейсбуці поліція Харківської області

Про це повідомляє пресцентр Поліції Харківської області.

Раніше до правоохоронців «надійшла інформація про те, що в жовтні минулого року невстановлені особи заволоділи грошима заявниці за проведення агітації та лобіювання інтересів в якості кандидата в народні депутати України від однієї з політичних партій на позачергових парламентських виборах».

23 березня 2020 року відомості про подію були внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 2 ст. 15 ч. 4 ст. 190, ч.4 ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України.

«У ході проведення досудового розслідування правоохоронці встановили, що на початку жовтня 2019 року знайома потерпілої запропонувала їй спробувати себе в політиці в якості кандидата в народні депутати України. Жінка пообіцяла, що разом із чоловіком будуть сприяти лобіюванню інтересів заявниці під час проведення агітації, формування виборчої програми, залучення ЗМІ, зокрема вступу до партії та оформленні документів. Жінки домовились зустрітись в Києві для детальної розмови з людьми. 10 жовтня 2019 року потерпіла в столиці передала в якості завдатку 60 000 доларів США. Однак кандидатом у народні депутати України вона так і не стала і взагалі не брала участь у виборчих перегонах», — ідеться в повідомленні.

Читайте також: Експерти пояснили, як вберегтися від шахрайства в українських банках

30 квітня 2020 року потерпіла «ще раз зустрілася зі зловмисниками у Києві стосовно повернення своїх грошей». За даними поліції, цього разу вони «запропонували її супутнику за 1 мільйон доларів США стати губернатором Харківської області та за 100 тисяч доларів знайти кандидатуру на посаду керівника Державної фіскальної служби в Харківській області».

Раніше 2 червня про цей самий випадок у Telegram повідомив голова Харківської облдержадміністрації Олексій Кучер.

Схожі новини