Передплата 2024 «Добра кухня»

Петро Порошенко зустрівся із Послом Європейського Союзу в Україні

  • 02.06.2020, 17:36
  • 815

Голова політичної партії «Європейська Солідарність» Петро Порошенко зустрівся з Послом Європейського Союзу в Україні Матті Маасікасом

Петро Порошенко висловив вдячність за незмінну підтримку України з боку ЄС для зміцнення макроекономічної стабільності, впровадження реформ, а також подолання соціально-економічних наслідків пандемії коронавірусу. П’ятий Президент України привітав рішення Європейської Комісії про виділення Україні останнього траншу у розмірі 500 млн євро у рамках четвертої програми макрофінансової допомоги та підготовку нової програми допомоги у розмірі 1,2 млрд євро.

У контексті підготовки до червневого засідання Європейської Ради Петро Порошенко закликав лідерів Європейського Союзу до збереження та посилення санкційного тиску проти Росії, подальшого зміцнення єдності та солідарності з Україною для відновлення територіальної цілісності нашої держави.

Співрозмовники привітали наближення третьої річниці запровадження безвізового режиму між Україною та Європейським Союзом, що стало одним із найвагоміших здобутків в історії двосторонніх відносин.

«11 червня ми відзначатимемо історичну третю річницю отримання безвізового режиму з Європейським Союзом. Я вважаю це унікальною і символічною подією у співпраці між Україною та ЄС. Мільйони українців, які відвідали Європейський Союз, стали ще більшими прихильниками європейських цінностей та європейської демократії. Це також і символ довіри, яку продемонстрували і Україна, і Євросоюз», — підкреслив Петро Порошенко.

Також він зазначив, що безвіз не підлягає обговоренню і після подолання пандемії співпраця у між Україною та Європейським Союзом посилюватиметься.

Посол Маасікас натомість наголосив, що безвізові подорожі є досягненням, яке було відповідально використано обома сторонами. «Звичайно, варто відзначати цю дату», — додав він.

Читайте також: Петро Порошенко зустрівся з очільником МЗС Словаччини Мирославом Лайчаком

Петро Порошенко закцентував на важливості подальшого поглиблення інтеграції України до Європейського Союзу. Він висловив особливі очікування на наступне головування Німеччини в Раді Є С у другій половині 2020 року. П’ятий Президент висловив стурбованість тенденціями до скорочення за останні 12 місяців торгівлі між Україною та ЄС у рамках поглибленої та всеохопної зони вільної торгівлі, що вимагає спільної адекватної реакції, зокрема шляхом оновлення та вдосконалення Угоди про асоціацію.

Особливу увагу було приділено небезпечній тенденції повернення України до часів політично вмотивованих переслідувань, гальмування та кроків назад у реформуванні правосуддя, прокуратури, у податковій та митній сферах, що може поставити під сумнів досягнутий Україною прогрес за останні роки та підірвати довіру з боку міжнародних партнерів.

Петро Порошенко також подякував країнам Великої сімки за те, що вони не запросили лідера країни-агресора Володимира Путіна на саміт G7.

Схожі новини