Передплата 2024 ВЗ

Київський "мінер": з'ясувалося, чим чоловік погрожував підірвати міст

  • 01.06.2020, 17:31
  • 926

У затриманого чоловіка, який погрожував підірвати міст Метро в Києві не було вибухового пристрою.

Про це повідомив очільник поліції Києва Андрій Крищенко у коментарі журналістам

«Він сам зателефонував і сказав, що знаходиться на мосту Метро, в нього вибухова речовина і вимагає поліцію — зустрітися. Свої вимоги він не сказав. Відразу було введено план поліцейської спецоперації, перекрито рух.

Він не виказував агресії, потім уже з’ясувалось, у нього був якийсь балон, від якого йшли провода, в руці був пульт управління. Під’їхали всі наряди, з ним спілкувалися, з’ясували його особу: він прописаний у Вишневому, 1988 року народження. Має два дрібних адміністративних правопорушення, нічого кримінального за ним не було.

Читайте також: У Києві невідомий погрожує підірвати міст Метро: з'явилися перші відео з місця інциденту

Проводились перемовини. Незв’язна мова (у чоловіка), якихось вимог не було, тому, коли була слушна нагода спрацював певний підрозділ, його відволікли, він був затриманий".

За словами Крищенка, чоловік мав при собі муляж вибухівки, там знаходилась земля. Чоловіка доставили до райуправління, було викликано медиків, у тому числі психологів, порушено кримінальне провадження за статтею неправдиве повідомлення про замінування. Керівник столичної поліції каже, що мотиви чоловіка будуть уточнюватися: він згадував про негаразди в сім'ї та відсутність житла.

Схожі новини