Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Депутатка, яку затримали "на гарячому" за хабар, виявилась головою міського товариства захисту дітей-інвалідів “Надія"

Депутати Дрогобицької міськради відсторонили Ірину Дзюрах від виконання обов'язків  голови комісії ради з питань регулювання земельних відносин 

Нагадаємо, минулого тижня Служба безпеки України, як інформує УСБУ у Львівській області, затримала «на гарячому» депутатку Дрогобицької міськради, голову земельної комісії Ірину Дзюрах під час отримання хабаря за позитивне вирішення «земельного питання» одного із заявників. Факт задокументовано, відкрито кримінальну справу.

Депутатку звинувачують у незаконному вимаганні грошей за послуги під час розподілу та виділення земельних ділянок. Як зазначено у матеріалах справи, йдеться про 0,1 гектара землі у Дрогобицькому районі. Дана ділянка призначалась для власника домогосподарства, який має конституційне право отримати землю безкоштовно. Затримання відбулося під час передачі фігурантці 80 тис. грн., всієї суми неправомірної вигоди. Здійснено обшук за місцем праці фігурантки справи.

У Дрогобичі Ірину Дзюрах знають не лише, як депутатку міськради. Вона ще й голова міського добровільного товариства захисту дітей-інвалідів «Надія»: не дивно, що її вчинок широко обговорюється у соцмережах. Користувачі обурюються, різко засуджують депутатські діяння.

Земельна комісія міськради не вперше привертає до себе увагу. Її головою Ірина Дзюрах стала не на початку теперішньої каденції, а через деякий час, після того, як змінили попереднього очільника. До нього, як і до роботи комісії загалом, були серйозні претензії. Тоді, за ініціативою міського голови Тараса Кучми, комісію «переформатували» та «перезавантажили», поповнили новими людьми. Як засвідчив час, вжиті заходи не допомогли.

м. Дрогобич

Схожі новини