Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Пом'якшення карантину у Львові: які заклади планують незабаром відкрити

  • 01.06.2020, 13:15
  • 1 307

Міський голова Львова Андрій Садовий хоче послабити карантин для спортивних залів, а для садочків і громадського транспорту - пропонує зачекати

Про це інформує пресслужба ЛМР, передає «Щоденний Львів».

«Маємо нині добрий показник у статистиці. Дай Бог, щоб позитивна динаміка спостерігалася й надалі… Хоча є один мінус — дуже багато аналізів ще не зроблено, треба почекати. Заразом я пропоную послаблення карантинних обмежень для спортивних залів, аби до 50 людей таки могли займатися. Врешті-решт, спорт корисний для здоров`я. А от стосовно громадського транспорту і садочків, то є питання, — сказав Андрій Садовий.

За його словами, зранку він мав розмову з головою ЛОДА.

«Він зараз консультується з Міністерством охорони здоров’я, бо вони внесли Львівську область в перелік тих, у яких не рекомендується робити послаблення.

Читайте також: Головний санітарний лікар Львівської області Роман Павлів: «Я категорично проти послаблення карантину на Львівщині!»

Побачимо, які будуть результати розмови. У Львові вже готові і садочки відкривати, і дати можливість їздити більшій кількості львів`ян у громадському транспорті, однак ми — заручники ситуації. Ми готові перевозити більше людей, але немає рішення обласної комісії. А у нас право ухвалювати такі рішення забрали. Наголошу ще раз, що Кабмін дав право послаблювати карантин виключно регіональним комісіям. Натомість я можу тільки давати рекомендації області, а рішення за ними", — повідомив мер Львова Андрій Садовий.

Схожі новини