Передплата 2024 «Добра кухня»

У Держдумі заявили про причетність Росії до запуску ракети Ілона Маска

  • 31.05.2020, 20:23
  • 5 623

Ракета Crew Dragon компанії SpaceX Ілона Маска, успішно запущена в космос, може складатися з російських комплектуючих, припустив перший замголови комітету Держдуми з оборони Олександр Шерін.

Відповідну заяву він зробив в інтерв'ю радіостанції «Говорит Москва». Крім того, політик поставив під питання політ американців на Місяць.

«Треба подивитися, скільки комплектуючих у цій ракеті є російськими. Двигуни чиї стоять на кораблі Ілона Маска? Треба ось це питання з'ясувати», — сказав він, додавши, що відповісти «чітко і ясно» поки не може.

«Має пройти певний час, певна кількість запусків. Був досвід трагічний в американській історії, коли люди гинули навіть після попереднього успішного запуску. Американці, які нібито висаджувалися на Місяць, мали невдалий досвід запусків. Всяке буває», — заявив Шерін.

Також депутат порівняв Crew Dragon із китайським автопромом, російські ракети — з німецькими автомобілями.

«Якщо в якійсь державі починають збирати автомобілі, це не означає, що японський або німецький автопром повинен закритися. Російський космос і американський космос — це приблизно як німецькі автомобілі або, припустимо, якщо в Китаї почнуть збирати. Не означає, що після цього Німеччина згорнула всі заводи свої», — вважає Шерін.

Читайте також: «Батут працює»: Ілон Маск відповів на недолугий жарт голови «Роскосмосу»

За його словами, США намагаються стати самостійними в космічній галузі і «це нормально».

«І Росія мусить бути незалежною у всіх галузях. Треба самим до цього прагнути. Росія — це першопроходець [космосу]. Це класика. У нас у цьому плані все нормально. Нам у цьому плані ні холодно, ні спекотно», — впевнений росіянин.

Він додав, що РФ після запуску американського корабля міняти нічого не потрібно, адже «все працює, все літає, все пристиковується».

«Думаю, космос буде за нами», — сказав Шерін.

Схожі новини