Передплата 2024 ВЗ

Меркель відмовилася летіти до Вашингтону на саміт "Великої сімки"

  • 30.05.2020, 11:15
  • 781

Канцлерка Німеччини Ангела Меркель відмовилася від запрошення президента США Дональда Трампа відвідати саміт G7, який він має намір провести в Білому домі у червні

Про це повідомляє Politico.

«Федеральний канцлер дякує президенту Трампу за його запрошення на саміт G7 наприкінці червня у Вашингтоні. Нині, зважаючи на загальну ситуацію з пандемією, вона не може погодитися на особисту участь, на подорож до Вашингтона», — заявив представник уряду Німеччини Штефан Зайберт.

Трамп у середу заявив, що намагатиметься провести зустріч з присутністю усіх лідерів «сімки» поблизу Вашингтона 10 червня.

У березні зустріч G7 була скасована через пандемію коронавірусу, однак планувалося, що вона може відбутися у форматі відеоконференції.

Трамп цього тижня також провів телефонну розмову з президентом Франції Еммануелем Макроном і в Білому домі заявили, що Макрон погодився на особисту участь у саміті.

Читайте також: «Під час зустрічі у Берліні Козак налякав Меркель зібраним Москвою компроматом», — політолог

Прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо раніше заявив, що розгляне пропозицію щодо саміту. Його дружина у березні хворіла на коронавірус, а сам він через це два тижні перебував в самоізоляції.

Прем'єр Великої Британії Борис Джонсон, який перехворів на коронавірус і кілька днів перебував у реанімації, поки не дав згоди на участь.

Схожі новини