Передплата 2024 «Добра кухня»

Заборонили в'їзд і скасували робочі візи: з Польщі депортували 33 українців

  • 29.05.2020, 22:15
  • 8 380

У Польщі під час спроби перетнути кордон із Чехією затримали 33 українців і двох чехів, котрі хотіли уникнути проходження обов'язкового 14-денного карантину

Інцидент трапився 27 травня поблизу села Воля Соколовська Нижньосілезького воєводства. Про це повідомляє польська прикордонна служба.

Зазначається, що всіх іноземців затримали під час спроби незаконно проїхати на територію Чехії в обхід пункту пропуску та санітарного контролю на чотирьох автобусах.

Відомо, що в автотранспорті перебували громадяни України у віці від 20 до 60 років, котрі легально прибули до Польщі з України 25 і 27 травня. Згідно з польським законодавством, вони повинні були перебувати на карантині, однак вирішили ухилися від цієї вимоги.

Читайте також: Польща змінює ставлення до трудових мігрантів: що чекає на українців

Нині кожному з українців тимчасово заборонили в'їзд не тільки до Польщі, а й до інших країни Шенгенської зони. Крім цього, скасували польські національні робочі візи. Тепер затримані ще й зобов'язані виплатити штраф, а також негайно покинути територію країни.

Нагадаємо, у Чехії оновили правила перетину кордону для іноземців на час дії карантинних обмежень через пандемією коронавірусу.

Схожі новини