Передплата 2024 ВЗ

У ЗМІ оприлюднили фото й ім’я дівчини, яку зґвалтували в Кагарлику. Її адвокат каже: дозволу на це не давали

У деяких ЗМІ оприлюднили фото й ім’я дівчини — в її зґвалтуванні та побитті наразі підозрюють двох поліцейських Кагарлицького відділку поліції. За словами адвоката дівчини, дозволу на публікацію особистих даних потерпілої в медіа він не давав.

Так, фотографії дівчини з її дитиною, а також її ім’я й прізвище оприлюднило видання «Столичний регіон» (посилання не даємо з етичних міркувань). А ТСН знімав батьків дівчини на приховану камеру.

У коментарі hromadske адвокат Євгеній Мельниченко заявив, що він не давав згоду на публікацію ані фото, ані імені потерпілої.

«Це вже інформація інсайдерська. Я офіційно не оприлюднював ім’я, і вона (дівчина — ред.) не давала на це згоди», — сказав Мельниченко.

Також адвокат додав: знімальна група ТСН не попереджала його про те, що братиме інтерв’ю в батьків дівчини: «Вони мені телефонували, але я сказав, що їх знімати [не треба], вони в шоковому стані».

На публікацію у ЗМІ особистих даних дівчини звернула увагу й журналістка Вікторія Кобиляцька. Вона повідомила, що вже подала дві скарги до Комісії журналістської етики.

Схожі новини