Передплата 2024 «Добре здоров’я»

У чиновницький душ «вбухають» понад 750 тисяч гривень?..

Аудиторська служба оскаржила результати тендеру

У Львівській міській раді планують облаштувати душову кімнату — щоб там милися чиновники, які їздять на роботу велосипедом. У цей проєкт планують викласти з міської скарбниці 753 тисячі гривень.

Утім, аудитори Держаудитслужби оскаржили вибір переможця тендеру, на якому за право облаштувати душову кімнату змагалися п’ять компаній. При­чина — порушення законодавства у скла­данні тендерної документації.

Уже наприкінці червня переможець тендеру, ТОВ «БК ЕРА», мав би відкри­ти кімнати з душем (для чоловіків та жі­нок). Вхід — лише для чиновників ЛМР. Та роботи заблоковані. Не усі депутати та громадські активісти Львова у захо­пленні від такої ідеї. Мовляв, місту по­трібно боротися з пандемією, у бюдже­ті бракує грошей, медична галузь ледь жевріє, а чиновники вирішили помити­ся… Не секрет, що паркувальні місця для велосипедів, облаштовані біля Ра­туші, майже завжди порожні. Їзда на ро­боту ровером — лише «на камеру»…

Директорка департаменту ад­міністративних послуг ЛМР Вален­тина Бартошик обурена рішенням аудиторів, бо вважає, що у міськра­ді дотрималися усіх тендерних про­цедур. Каже, основним критерієм при виборі переможця є ціна. За процеду­рою, тендерний комітет відкриває за­печатані конверти компаній-учасників і розглядає пропозиції. Перевагу від­дають тому, хто запропонує дешевше.

Схожі новини