Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Кулеба назвав сурогатне материнство "рабством" і "торгівлею дітьми", а геїв поставив у один ряд із ґвалтівниками

  • 28.05.2020, 17:12
  • 857

Уповноважений президента України з прав дитини Микола Кулеба прирівняв сурогатне материнство до рабства, а гомосексуальні пари поставив в один ряд з ґвалтівниками

Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

Кулеба вважає, що сурогатне материнство спрямоване на задоволення клієнта, який «по суті купує дорогий товар — дитину».

Омбудсмен порівнює сурогатне материнство з рабством: «По суті це — експлуатація жінки. Рабство, на яке вона погоджується через бідність. І ніколи б не погодилася, якби не заробіток».

«Реклама С М, яка сьогодні всюди, „кричить“ нам про радісних батьків і щасливі сім’ї. Але вона не говорить нам про те, хто насправді ховається за красивим рекламним буклетом. Є випадки, коли сім’ї — фіктивні, коли „подружжям“ можуть виявитися і гомосексуальні пари, і ґвалтівники», — вважає уповноважений президента з прав дитини.

Як приклад Кулеба навів один із договорів, який підписує сурогатна мати. Він пише, що жінка, яка підписує таку угоду, фактично потрапляє в рабство. Вона має звітувати за кожен свій крок, бути готовою зустрітися з генетичними батьками, коли вони цього забажають, зобов’язана погоджувати всі свої дії. Також вона не має права на дитину, яку народила.

«Згідно з пунктом 4.11 сурогатна мати повинна повернути всі кошти, витрачені на неї потенційним батькам, якщо, на їх вимогу за відсутності медичних протипоказань (які виявляє ця ж клініка), відмовиться від переривання вагітності», — каже омбудсмен і вважає, що «такий формат „передачі“ дитини перетворює дитину на об’єкт договору, на товар, за який платять».

Схожі новини