Передплата 2024 «Добрий господар»

Лікування коронавірусу: вчені покладають надії на препарати проти виразки та гепатиту

  • 28.05.2020, 16:32
  • 804

У США в даний час проходить випробування антацидний фамотидин, який використовується для лікування виразки

Вчені по усьому світу продовжують пошуки ефективних ліків від корона вірусної хвороби: наразі широко досліджується ефективність препаратів, якими лікують виразкута гепатит С, а також фіто речовини. Остаточних результатів ще немає, хоча є деякі перспективні попередні висновки, пише Іnnovationorigins.

У США в даний час проходить випробування антацидний фамотидин, який використовується для лікування виразки та гастроезофагеальної рефлюксної хвороби — дослідники з’ясовують, чи може він пригнічувати розповсюдження вірусів SARS CoV-2.

Крім того, вже доведено, що ремдесивір — діюча речовина, яка була розроблена для боротьби із хворобою Еболи — вже показала, що може полегшити симптоми COVID-19. Принаймні, у деяких пацієнтів. Вчені також покладали великі надії на бромтирозин з морських губок, однак ці сподівання не виправдалися.

Німецькі дослідники з Майнцського університету імені Йоганнеса Гутенберга проводять детальні розрахунки із суперкомп'ютером MOGON II — одним з найпотужніших у світі комп'ютерів — щодо можливої ефективності лікування корона вірусної хвороби препаратами від гепатиту С. У Вони з’ясовували, як близько 42 000 речовин зв’язуються з певними білками SARS-CoV-2, гальмуючи розповсюдження вірусу всередині людського організму або навіть його проникнення в організм .

«Цей метод комп'ютерного моделювання, відомий як молекулярне стикування і який протягом багатьох років визнаний науковою спільнотою, набагато швидший і дешевший, ніж лабораторні експерименти», — пояснює професор доктор Томас Ефферт, який очолює дослідження в Інституті фармацевтичних та біомедичних наук Університету Гутенберга.

На основі 30 мільярдів підрахунків протягом двох місяців вчені виявили, що речовини, що входять до ліків від гепатиту С, — симепревір, парітапревір, празопревір і велпатасвір — «з великою ймовірністю» надзвичайно добре зв'язуються з SARS-CoV-2. «Це також підтверджується тим, що SARS-CoV-2, як і вірус гепатиту С, є одноланцюговим вірусом РНК», — пояснив Ефферт.

Крім того, науковці також встановили, що натуральна речовина з квітів японської жимолості Flos Lonicerae також ефективна проти SARS-CoV-2. «Наші результати тепер необхідно підтвердити лабораторними експериментами та клінічними дослідженнями», — наголошує Ефферт.

Схожі новини