Передплата 2024 «Добрий господар»

"Путін використав Єрмака у своїй грі проти України", – Піонтковський

  • 28.05.2020, 16:11
  • 834

"Злив" записів переговорів віце-президента США Джо Байдена і п'ятого президента України Петра Порошенка був акцією Кремля, спрямованою на підрив відносин України зі Сполученими Штатами як "єдиним надійним стратегічним партнером".

Головну роль в цьому зіграв глава Офісу президента Андрій Єрмак. Таку думку в інтерв'ю OBOZREVATEL висловив російський опозиційний політик Андрій Піонтковський.

«В умовах відсторонення Дональда Трампа від прийняття рішень по Україні і одностайній проукраїнській позиції американського істеблішменту Кремль використав „плівки Порошенка-Байдена“ для активізації президента США», — припустив опозиціонер.

«Мета цієї акції є очевидною: зламати політичну єдність США, зробити Трампу величезний подарунок — компромат на Байдена, і тим самим змусити його паралізувати своїх дипломатів, своїх військових у підтримці України», — сказав Піонтковський.

Він заявив, що провокація була організована українською владою. «Плівки» знаходилися в Офісі президента, мені відомо з тих самих джерел, з того ж бункера, що вони були особисто передані Деркачу Єрмаком, агентом Москви з вербувальним псевдонімом «Козир», — заявив політик.

«На сьогоднішній день ця провокація не вдалася. Але те, як вона проходила, з найгіршого боку характеризує тих людей, які сьогодні де-факто знаходяться на чолі України — Зеленський, Єрмак і Коломойський», — резюмував Піонтковський.

Схожі новини