Передплата 2024 «Добрий господар»

День, коли Христос ходить серед людей і чує їхні прохання та молитви

28 травня – Вознесіння Господнє

Вознесіння Господнє, яке цьогоріч припало на 28 травня, належить до 12 найголовніших релігійних свят. Цей день присвячений відходу Ісуса Христа до небесного храму Господа. Згідно з Євангелієм, на 40 день після Воскресіння Ісус разом з апостолами піднявся на Єлевонську гору в Єрусалимі. Там він дав своїм учням останні настанови і вознісся на небо. Кажуть, у цей день Христос ходить серед людей і чує їхні прохання та молитви.

Християни вірили, що з Великодня і до Вознесіння відкриті двері раю і пекла, розчинені брами між світа­ми, коли божественне і людське, світ жи­вих і померлих, грішників і праведників ра­зом могли святкувати перемогу життя над смертю.

Християнська Церква згадує цього дня євангельські події, пов’язані з останнім мо­ментом перебування Христа на землі. У на­родному календарі день Вознесіння Господ­нього був днем пам’яті померлих батьків і предків.

У Вознесіння Господнє не можна дума­ти про погане. У цей радісний день потріб­но плекати в душі мир і спокій. Постарайте­ся не сваритися з близькими, зробіть щось добре для них.

Церква у цей день не рекомендує за­йматися важкою працею. Однак не варто перекладати свою роботу на інших, просто постарайтеся перенести її на інший час, а цей день присвятити молитві й духовному просвітленню.

За старих часів заборонялося кидати сміття на вулицю, тому що «можна влучити в Христа, який приходить в хату у вигляді же­брака».

Схожі новини