Передплата 2024 «Добра кухня»

Хотіли вбити ватажка наркокартелю: в Одесі затримали чотирьох іноземних кілерів (оновлено, відео)

  • 27.05.2020, 12:12
  • 990

В Одесі затримали затримали 4 іноземних кілерів, які в Україні вчинили замах на вбивство громадянина Чорногорії та ватажка наркокартелю у міжнародному розшуку.

Про це повідомила пресслужба Національної поліції

«26 травня у Печерському районі Києва невідомі здійснили кілька пострілів у чоловіка. Потерпілого з вогнепальними пораненнями доставили в лікарню.

Після встановлення особи потерпілого відразу стали зрозумілі мотиви скоєння цього злочину.

Потерпілим виявився громадянин Чорногорії, який знаходиться в міжнародному розшуку та є одним із лідерів та організатором наркокартелю, члени якого постачають наркотики на територію більшості європейських країн".

За словами глави Нацполіції Ігоря Клименка, основними версіями замаху стала злочинна діяльність потерпілого, перерозподіл сфер впливу у самій «організації», а також між балканськими злочинними кланами, що контролюють наркотрафік.

Оперативники встановили осіб, причетних до замаху — це громадяни Чорногорії, Македонії та Сербії. Один з них перебуває в міжнародному розшуку за замовне вбивство.

На початку травня вони прибули в Україну, заздалегідь придбали транспорт, вогнепальну автоматичну зброю та організували стеження за майбутньою жертвою та її родиною.

Замах фігуранти здійснили біля будинку потерпілого, здійснивши у жертву п’ять пострілів. Після цього двоє зловмисників сіли в автомобіль та залишили місце злочину.

Поліцейські встановили, що «стрілків» чекали їхні спільники. Після замаху вони попрямували у бік Одеської області, щоб перетнути кордон з Молдовою та покинути територію України поза митним контролем.

До операції для затримання кілерів поліцейські залучили спецпризначенців КОРД. При в’їзді в Одесу правоохоронці затримали чотирьох осіб. При цьому зловмисники чинили опір та намагалися втекти.

Наразі вирішується питання про повідомлення затриманим підозр та обрання запобіжних заходів.

Кримінальне провадження розслідується за ч. 2 ст. 15 ч. 2 ст. 115 (замах на вбивство) ККУ.

Пізніше МВС опублікувало відео розстрілу ватажка наркокартелю.

Схожі новини