Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Арештували заочно: ексміністра оборони України визнали винним у розстрілах на Майдані

  • 26.05.2020, 17:15
  • 760

Павла Лебедєва підозрюють у перевищення влади, що призвело до масових жертв на Майдан

Колишнього міністра підозрюють в організації низки тяжких та особливо тяжких насильницьких злочинів, зокрема умисних вбивств в період з 18 лютого 2014 року по 20 лютого 2014 в центрі Києва. Про це повідомляє Офіс генпрокурора, передає «Главком».

Згідно з повідомленням прокуратури, в цій кримінальній справі розслідують організацію експрезидентом України Віктором Януковичем перевищення влади і службових повноважень працівниками правоохоронних органів. Йдеться про перевищення влади низкою колишніх топ-чиновників, що призвело до масових жертв на Майдані.

«Рішення суду дає право стороні обвинувачення почати стосовно колишнього міністра оборони України процедуру екстрадиції. Також прокурори будуть звертатися до суду за дозволом на здійснення спеціального досудового розслідування (in absentia)», — йдеться в повідомленні.

Читайте також: Хроніки реваншу. Захисники ексберкутівців назвали Майдан державним переворотом та просять Зеленського «переглянути його оцінку»

Павло Лебедєв був народним депутатом трьох скликань, з грудня 2012 року і до 27 лютого 2014 року керував Міністерством оборони. Покинув Київ ще 21 лютого, з березня 2014 року оголошений у розшук. За даними з відкритих джерел, проживає в окупованому Севастополі, входить до колегії Російської спілки промисловців і підприємців.

Нагадаємо, Печерський райсуд Києва обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою експрезиденту Віктору Януковичу у справі про організацію насильницьких злочинів 18−20 лютого 2014 року. Відповідне рішення ухвалив суддя 12 травня.

Схожі новини