Передплата 2024 «Добра кухня»

"Так буде з кожним": стало відомо, яке покарання чекає полісменів-ґвалтівників

  • 26.05.2020, 12:55
  • 1 657

Заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко заявив, що на поліцейських, яких підозрюють у зґвалтуванні жінки у відділенні поліції Кагарлика Київської області, чекає позбавлення волі на тривалий термін

Про це Антон Геращенко написав у Facebook.

«Ось так буде з кожним, хто, вдягнувши погони і отримавши владу, порушить Закон і вчинить злочин. На фото — колишні співробітники поліції, обґрунтовано підозрювані в зґвалтуванні, тортурах і побитті — Микола Кузів та Сергій Сулима в слідчому ізоляторі. Попереду їх чекає суд і справедливе покарання у вигляді позбавлення волі на тривалий термін», — написав Геращенко.

Заступник міністра також назвав «блискавичною» реакцію поліції на повідомлення про злочин.

Читайте також: Поліцейське свавілля на Київщині: жертва зґвалтування розповіла, як все було насправді

«Зазначу також, що реакція поліції на на повідомлення про насильство і тортури в Кагарлицькому відділенні поліції була блискавичною. Повідомлення з лікарні про насильство і тортури щодо потерпілої надійшло в Обухівський відділ поліції в неділю о 18:47. О 19:15 правоохоронці встановили особи підозрюваних у злочині співробітників поліції. О 19:40 вони були затримані і на місце злочину були викликані слідчі ДБР. О 8:00 начальник Національної поліції Ігор Клименко підписав наказ про розформування Кагарлицького відділу поліції, відсторонення всього його керівництва і відсторонення начальника Обухівського районного відділу поліції. О 10:23 ранку понеділка пресслужба Національної поліції зробила заяву про факт насильства і тортур і про затримання підозрюваних», — додав Геращенко.

Нагадаємо, у Кагарлику на Київщині двоє поліцейських зґвалтували та катували жінку у відділі поліції. Після заяви постраждалої про злочин відділок поліції було розформовано, ґвалтівників затримано, а решті працівників відділку призначено переатестацію.

Схожі новини