Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Чи уникнемо ми другої хвилі коронавірусу? Ляшко відповів

За словами головного санлікаря, якщо вірус не втратить агресивність і вакцина не буде розроблена, то в певний період часу він буде циркулювати в Україні та світі.

Україна зможе уникнути другої хвилі захворюваності на COVID-19 у разі, якщо коронавірус втратить свою агресивність та у разі розробки вакцини, масового щеплення і формування колективного імунітету на рівні 95% населення країни.

Про це повідомив заступник міністра охорони здоров’я, головний державний санітарній лікар України Віктор Ляшко в ефірі одного з телеканалів.

«Уникнути другої хвилі коронавірусної хвороби можна за двох обставин: Перша — під час циркуляції коронавірус втратить свою агресивність… не викликатиме захворювання в людини та піде на спад. Друга — розробка вакцини, масове щеплення, формування колективного імунітету на рівні 95%. Тоді нам дійсно вдасться запобігти другій хвилі», — заявив він.

За словами Ляшка, якщо цих двох умов не відбудеться, то в певний період часу вірус буде циркулювати в Україні та світі.

«Це буде призводити до спалахів коронавірусної хвороби, можливі і виникнення епідемій на територіях країн чи пандемії, яка, до речі, до цього часу ще не завершена в загальносвітовому масштабі», — додав головний санлікар.

Схожі новини