Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Забудьте про штучні вітаміни: лікарка пояснила, як зміцнити імунітет без таблеток

  • 25.05.2020, 09:55
  • 2 537

Під час пандемії коронавірусу не рекомендується зміцнювати імунітет за допомогою лікарських засобів

Підвищити резистентність організму до вірусних інфекцій допоможе виконання загальновідомих правил здорового способу життя. Про це розповіла кандидат медичних наук, доцент кафедри клінічної імунології Національної академії післядипломної освіти ім. Шупика, лікар алерголог-імунолог Тетяна Бондаренко, повідомляє OBOZREVATEL.

«Ми не знаємо, в який організм ми втручаємося тими чи іншими препаратами. Якщо у людини нестача якихось компонентів, вона починає хворіти, біжить до імунолога, той робить імунограму, бачить недоліки і починає зміцнювати імунітет. Але коли людина здорова, і ми починаємо „зміцнювати“ імунітет — це безглуздя», — підкреслила лікарка.

Вона попередила, що подібне «стимулювання» імунітету в найгіршому випадку може призвести до аутоімунного процесу, коли захисна функція організму починає реагувати на загрози неадекватно. «Добре, якщо організм сам розбереться, заблокує десь цей препарат і він не буде працювати. Але не у всіх так», — зазначила медичка.

Вона закликала зміцнювати імунітет загальновідомими засобами, і робити це не тільки в осінньо-зимовий період, а протягом року.

Читайте також: Рекомендації дієтолога: чим краще харчуватися, щоб підвищити імунітет

«Виключити вживання фаст-фуду, не пити солодкі напої, всякі коли та інше, рекламою яких „фонять“ білборди. Організувати правильний режим праці та відпочинку, прогулянки на свіжому повітрі, планову вакцинацію», — порекомендувала імунолог.

У цьому контексті вона додала, що коли вакцина від коронавірусу стане доступною, вакцинуватися від Covid-19 необхідно людям, які належать до групи ризику, насамперед людям похилого віку та тим, хто страждає на хронічні захворювання.

Схожі новини