Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Тиснява та штовханина: у Києві та Харкові відновили роботу метро

  • 25.05.2020, 08:35
  • 1 304

Вранці 25 травня запрацювали всі лінії столичного та харківського метрополітену

Про це повідомляє «Українська правда».

Через два місяці карантину й вимушеного простою, столична підземка нарешті знову запрацювала у звичному режимі.

У метро впускають в масках та просять дотримуватись безпечної дистанції. Проте дозволяють заходити без рукавичок, що суперечить правилам.

Станції почали працювати згідно звичайного графіку.

Окрім того, у понеділок, 25 травня, в Харкові також запустили метро. Телеграм-канал «Суспільне Харків» опублікував відео з першими пасажирами на станції метро «Студентська».

На записі видно, що містяни стоять натовпом у черзі, не дотримуючись дистанції. Водночас на всіх є захисні маски. Але як тільки співробітник метрополітен відкрили двері, перші пасажири увірвалися всередину, не дотримуючись дистанції.

Читайте також: У Кабміні готують послаблення карантину: розглянуть запуск метро і транспорту, а також відкриття дитсадків

Нагадаєом, в ефірі телеканалу «Україна 24» заступник директора КП «Київський метрополітен» Наталка Макогон розповіла про заходи безпеки, які будуть застосовуватися у метро.

«Обов'язкова вимога — маска, це рішення Кабінету міністрів, ми просимо виконувати його. Нам будуть допомагати поліція, наша охорона. Ви розумієте, що будуть принципові люди, які ні у що не вірять, якщо ви бачите, що людина знімає маску у вагоні, зробіть йому зауваження», — звернулася Макогон.

У підземці також закликали пасажирів по максимуму використовувати безконтактні способи оплати. «Жетони продаватися не будуть, але використовувати їх можна до 30 червня. У метро поставлені мітки для дистанціювання пасажирів, розміщені оповіщення про правила».

Схожі новини