Передплата 2024 ВЗ

Вхід до бювету мінвод вільний. А «Нафтуся» буде платна?

Минуло кілька місяців, відколи ПрАТ «Трускавецькурорт» продало свою головну перлину – ТзОВ «Трускавецькі лікувальні води», до складу якого входить і бювет мінеральних воду №2 з «Нафтусею», п’ятьом приватним особам з Києва та Київської області.

Своє рішення про «відчуження» попередній власник пояснив наростаючими збитками. За підсумками господарювання у минулому році, ТзОВ «Трускавецькі лікувальні води» довелось дофінансовувати на більше ніж мільйон грн.

Колишній курортний монополіст ПрАТ «Трускавецькурорт» до продажу бювету № 2 примудрилося закрити ще один бювет мінвод — № 2, у нагірній частині курорту та два розташованих там же санаторії. Не кажучи вже про інші свої курортні заклади та структурні підрозділи, які, коли управлінцями були інші люди, працювали, як годинник. Теперішні ж «трускавецькурортники», позвільнявши тисячі людей найманого персоналу, придбану ними свого часу процвітаючу санаторну групу довели до рівня безпорадної структури. Не дивно, що до ініціатив даного акціонерного товариства жителі міста-курорту зазвичай ставляться з недовірою.

У Трускавці з нетерпінням чекали на перші кроки нових власників: чи інвестуватимуть у розвиток бювету мінвод? За оприлюдненою на недавній сесії Трускавецької міськради інформації, ПрАТ «Трускавецькурорт» без відповідних на це дозволів, експлуатував 14 мінеральних джерел. Наразі нові власники готові інвестувати. Як стверджує керівник фінансової служби ТзОВ «Трускавецькі лікувальні води» Ана Абрамова, у внутрішній ремонт бювету та реконструкцію навколишньої території споруди заінвестують близько 300 тис. доларів.

Про це було сказано на тій же сесії Трускавецької міськради, яка мала затвердити договір-оренди п’яти гектарів землі для нових власників. Їхній представник, в ролі якого виступила Ана Абрамова, розповіла про плани господарів. Перед бюветом мінвод після реконструкції запрацює фонтан. Ремонт трирівневої площі здійснюється рекордними темпами. Кладуть нову тротуарну плитку. На реконструйованій території з’являться композиції з декоративних дерев та кущів. Планують облаштувати велопарковку.

Та найбільше депутатів цікавило, чи запровадять на бюветі платний режим для відвідувачів-неюридичних осіб та жителів курорту. На це запитання представник нових власників відповіла дипломатично. Турнікетів на бюветі вже немає, їх демонтовано та вивезено. Вхід для всіх — вільний. «Нафтуся» та інші мінеральні води як були платними, так і залишаються ними. Ана Абрамова також запевнила, що затіяна під час протиепідеміологічного карантину реконструкція ніяк не вплине на готовність бювету до прийому першої хвилі відпочивальників. Центральний вхід ще не відкриють. Але це не стане гальмом для відновлення нормального функціонування бювету. Є ще бічний вхід, через який відпочивальники хоч завтра, якщо на це лише буде відповідний дозвіл уряду, зможуть пройти до будь-якої із зал, щоб попити прописану їм лікувальну водичку.

м. Трускавець

Схожі новини