Передплата 2024 «Добра кухня»

У КНР заявили про наближення "нової Холодної війни" зі США

  • 24.05.2020, 13:35
  • 784

Міністерство закордонних справ Китаю попередило про наближення "нової Холодної війни" зі США.

Як повідомила прес-служба МЗС КНР у Twitter, деякі політичні сили США спотворюють реальність і провокують конфронтацію з Китаєм.

«Дуже прикро, що під час пандемії коронавірусу в США також поширюється „політичний вірус“, який використовує будь-яку можливість для нападок і наклепу на Китай», — йдеться в повідомленні.

У МЗС зазначили, що американські політики «ігнорують основні факти і висувають незліченні брехливі коментарі та теорії змови щодо Китаю».

«Деякі політсили беруть відносини між Китаєм і США в заручники і ставлять наші дві країни на грань нової Холодної війни. Це небезпечна спроба повернути назад колесо історії», — підкреслюється в заяві.

У відомстві додали, що і Китай, і США виграють від співпраці і програють від конфронтації.

«У Китаю і США різні соціальні системи, але це результат різних виборів, зроблених нашими людьми, які ми повинні поважати. У нас багато розбіжностей, але це не виключає співпраці», — вважають в МЗС.

Читайте також: Трамп задумав створити альтернативу ВООЗ: деталі

Також в повідомленні сказано, що КНР і США повинні знайти спосіб мирного співіснування і взаємовигідного співробітництва, продемонструвавши, що це можливо між двома країнами з різними системами і культурами.

Схожі новини