Передплата 2024 «Добра кухня»

Попри обіцянки влади, електроенергія в Україні подорожчала

  • 23.05.2020, 16:35
  • 1 141

Якщо порівнювати з аналогічним періодом квітня 2020 року, то можна помітити, що в Україні суттєво подорожчала електроенергія

Про це повідомляє ДП «Оператор ринку». Мова йде саме про середньозважену ціну купівлі-продажу електричної енергії «на добу наперед»,

Ціна за травень без ПДВ становить 1 348,80 грн/МВт.год, що на 7,68% вище, ніж за 20 днів квітня та на 6,62% вище, ніж за квітень загалом.

Водночас саме на внутрішньодобовому ринку ціна на таку електроенергію уже становить 1 258,33 грн/МВт.год. Це на 1,17% вище за ціну аналогічного періоду квітня та на 2,42% вище, ніж за квітень в цілому.

Читайте також: В Україні готуються відновити роботу громадського транспорту: що буде з тарифами

Ринок «на добу вперед» (РДН) — сегмент ринку, на якому здійснюється купівля-продаж електричної енергії на наступну за днем проведення торгів добу за вільними конкурентними цінами.

Внутрішньодобовий ринок — сегмент ринку, на якому купівля-продаж електроенергії здійснюється безперервно після завершення торгів на РДН та впродовж доби фізичного постачання електричної енергії.

Нагадуємо, в Україні до кінця 2020 року тариф на електрику для споживачів не підвищуватимуть. Однак влада не виключає подальшого подорожчання.

Схожі новини