Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

«Волинська Голландія» таки приймала туристів

На полі розквітло 400 видів сортових тюльпанів

На Буковині та Херсонщині фермери у розпачі поскошували тюльпанові поля. Так і не дочекавшись послаблення карантину й туристів, які б милувалися кольоровими плантаціями, вони з сумом знищували красу. А от волинським квітникарям пощастило. Тут весна затрималася, тож пізні сорти тюльпанів лише почали розпускатися. І люди змогли відвідати фестиваль «Волинська Голландія».

Втретє таке свято організувало фермерське господарство «Лілі-Лайн». Його тюльпанові поля роз­кинулися неподалік селища Голоби Ко­вельського району. Площа веселкових насаджень сягає трьох гектарів. На них квітнуть мільйони цибулинок чотирьох­сот модних голландських сортів. Барва­ми вражають! Бо милують око тюльпани від білого до чорного. Є звичайні й куп­часті — пістряві, наче кольорові папужки.

— Хоча у зв’язку з посушливою пого­дою у цьому році тюльпан в нас вийшов низькуватий і бутон не такий повний, як мав би бути. Але все одно краса, — роз­повіла директор з виробництва ФГ «Лілі Лайн» Тетяна Пашковська. — Се­ред новинок — ексклюзивний сорт «Ice Cream». Коли цей тюльпан зацвітає, квіт­ка нагадує ріжок морозива.

У зв’язку з карантином цьогоріч не було біля плантацій ні аніматорів, ні фудкордів. Лише продавали зі собою каву та чай, воду та морозиво. І роз­важав гостей фестивалю саксофоніст. Організатори пропускали на фестиваль людей лише у масках. Але витримува­ли у них до кінця одиниці. Адже кожен хотів зробити світлини на тлі розкішних квітів чи у спеціально облаштованих фотозонах. Хоч з гучномовця постій­но лунали нагадування про дотримання карантинних заходів, більшість махнула на них рукою.

Погода сприяла, і замість трьох днів «Волинська Голландія» бавила туристів майже цілий тиждень. У кожного, хто від­відав цю красу, залишився гарний після- смак соковитих барв весни.

Фестиваль закінчився, і тюльпано­ве поле стало зеленим. Адже квіти після цвітіння зрізали, залишивши лише листя, аби «наростали» цибулинки. З осені тут закиплять продажі — і поїде вже волин­ський тюльпан у всі куточки України.

Схожі новини