Передплата 2024 «Добре здоров’я»

“Громадський транспорт відновлять на основі даних про нових інфікованих”, - мер Львова

Мер Львова Андрій Садовий не впевнений, що маршрутки у Львові запрацюють з 22 травня

З 22 травня уряд вкотре послабив карантин — запрацює міський (крім метро), приміський та внутрішньо обласний транспорт. Міський голова Львова Андрій Садовий зазначив, що чиновники Ратуші опрацюють пропозиції щодо відновлення роботи громадського транспорту. Однак кінцеве рішення буде прийнято на основі даних про кількість нових виявлених інфікованих коронавірусом осіб. Такі дані аналізуватимуть за останні три доби.

«Я за те, щоб громадський транспорт Львова працював, але будемо поступово повертати пільговиків. Дав слово, що першими отримають право на пільговий проїзд учасники бойових дій, а пенсіонери отримають пільговий проїзд вже після того, як карантин ми скасуємо повністю. Бо такі реалії — люди старшого віку швидше можуть інфікуватись, тим більше у громадському транспорті», — наголосив мер Львова.

Під час карантину у Львові ходять чутки, що ось-ось тариф на маршрутки зросте (називають різні варіанти — 8−10 гривень). В управлінні транспорту Львівської міської ради «ВЗ» запевнили, що це неправда, тарифи за проїзд не будуть підвищувати.

Керівник ЛКП «Львівелектротранс» Андрій Свіщо зазначив, що під час карантину за кожен кілометр їзди трамваю доплачують по 20−25 гривень. «На час карантину «на лініях» працює 65 трамваїв і 50 тролейбусів. Після епідемії містом їздитимуть 88 трамваїв і 65 «рогатих», — підсумував пан Андрій.

Схожі новини