Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Навчання під час карантину: у МОН пояснили, як цьогоріч відбуватиметься сесія у студентів

  • 21.05.2020, 13:15
  • 1 158

В Україні сесія у вищих навчальних закладах буде проходити дистанційно або ж у приміщеннях навчальних закладів. Все залежить від епідемічної ситуації у кожному конкретному регіоні

Про це розповіла в. о. міністра освіти Любомира Мандзій, передає «Главком».

За словами в.о. міністра, якщо в регіоні будуть високі показники захворюваності, то сесія буде відбуватися дистанційно.

«Проте якщо показники в області дозволять, то обласна комісія може ухвалити рішення й адміністрація закладу підготує приміщення до відкриття», — поінформувала Мандзій.

Керівник Міносвіти зауважила, що заклади освіти повинні забезпечити дистанцію, наявність антисептиків, проведення дезінфекції.

«Так само і наступний етап — з 1 червня. Коли в групах не більше десяти осіб, то можна організовувати екзаменаційну сесію у закладах вищої освіти або проводити захист дисертації. Це залежить від ситуації в регіоні», — підкреслила Мандзій.

Читайте також: Міносвіти назвало терміни проведення ЗНО

Міністр нагадала, що в Україні з 22 травня до 22 червня буде адаптивний карантин, відбуватимуться послаблення. «Кожна область самостійно ухвалюватиме рішення про пом'якшення тих чи інших карантинних заходів», — заявила міністр.

Також міністерка освіти Любомира Мандзій повідомила, що українські школярі цього навчального року вже не повернуться до звичного навчання у школах. Навчання триватиме до кінця травня у дистанційній формі.

Схожі новини