Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

"Офіс Зеленського став частиною російської провокації проти України", - Климпуш – Цинцадзе

  • 20.05.2020, 19:35
  • 1 041

Відкриття Офісом Генпрокурора справи проти п’ятого президента України Петра Порошенка на основі так званих «плівок Деркача» відбулося за безпосередньою вказівкою Зеленського

Про це заявила під час прес-конференції народний депутат України, голова комітету з питань інтеграції України з Європейським Союзом Іванна Климпуш-Цинцадзе.

«Відкриття генеральною прокуратурою України справи проти п’ятого президента України Петра Порошенка на основі ганебної прес-конференції випускника школи КДБ імені Дзержинського Деркача, ревного прихильника і поборника російської православної церкви в Україні, на якій він представив абсолютно сфабриковані записи розмов між президентом Порошенком і віце-президентом США Байденом, на нашу думку, відбулося безпосередньо за вказівкою Банкової», — заявила Климпуш-Цинцадзе.

«Президент Зеленський сьогодні на прес-конференції підтвердив, що він має безпосередню причетність до відкриття цих кримінальних справ. Більше того, є всі підстави вважати, що і оприлюднені вони з дозволу Офісу президента чи його особисто. Вчора здавалося, що прес-конференція і вся ця так звана „інформація“, яка виплила в публічний простір, інспірована виключно „п'ятою колоною“ Кремля і „кремлівськими консервами“ тут, в Україні. А сьогодні ситуація змінилася після прес-конференції президента Зеленського. І сьогодні у нас є всі підстави вважати, що він і його команда причетні до цієї диверсії проти України», — заявила Іванна Климпуш-Цинцадзе.

«З точки зору „Європейської Солідарності“ ця диверсія, ця провокація спрямована на кілька основних речей. Вони б’ють у самісеньке серце міжнародної підтримки України, міжнародної коаліції на підтримку України. Вони намагаються зруйнувати двопартійну підтримку, яку надавали нам США. Вони дійсно намагаються втягнути Україну у внутрішньополітичні виборчі процеси у США. І намагаються залишити Україну сам на сам з Росією в нашій боротьби проти агресії», — переконана народний депутат.

«Президент Зеленський разом зі своїм офісом вирішив грати „в піддавки“ з Росією і брати участь у цій інформаційній атаці Кремля проти нашої держави. Організатори цієї провокації цілилися в Петра Порошенка, а насправді поцілили в національну безпеку України, в обороноздатность України, в міжнародну підтримку України і в кожного громадянина України», — зазначає Климпуш-Цинцадзе.

Вона наголосила, що «Європейська Солідарність» вважає неприпустимим руйнувати взаємини України зі стратегічним союзником.

«Ми як політична сила вважаємо неприпустимим розкидатися двопартійною підтримкою, яка понад 6 років забезпечувала Україні допомогу США за різних президентів США у нашій боротьбі і відсічі проти агресії РФ», — наголосила Климпуш-Цинцадзе.

Вона нагадала, що президент Зеленський вже завдав суттєвої шкоди двостороннім відносинам між Україною та США. «Абсолютне невігластво, недолугість і непрофесійність команди Зеленського вже було проявлене в розмові в 2019 році президента Зеленського з Трампом. І коштувало нам суттєвих ускладнень в наших взаєминах з США. Ця владна команда танцює на граблях і знову пропонує додаткове втягнення України у внутрішньополітичні процеси у США», — застерігає представниця «Європейської Солідарності».

«І всі російські наративи, які неодноразово лилися з кремлівських каналів, які ретранслювалися тут пропагандистськими каналами Росії щодо зовнішнього управління, щодо неспроможності держави, «темники» Москви — вони вони сьогодні взяті на озброєння великою частиною монобільшості, фракції «Слуги народу». І за допомогою і слуг Медведчука у фракції «Слуга народу», і слуг Коломойского в рамках фракції «Слуга народу» сьогодні Україну намагаються затягнути назад під парасольку «руського мира», — переконана Іванна Климпуш-Цинцадзе.

Схожі новини