Передплатити Підтримати

Вчені назвали людей у групі ризику при COVID-19

Люди з цукровим діабетом мають набагато більше ризиків померти від COVID-19. Смертність у пацієнтів із другим типом діабету в два рази вища, а з першим – у 3,5.

Як повідомляє DailyMail, дослідження провели британські вчені з NHS і Imperial College London. Вони перевірили 23 804 випадки смерті від COVID-19 і виявили, що у 31,4% загиблих був цукровий діабет другого типу, а у 1,5% - першого. Так, вони прийшли до висновку про ризики хвороби для людей із підвищеним рівнем цукру в крові.

Крім цього, дослідження показало, якщо пацієнт із цукровим діабетом 2 типу страждає ожирінням, то смертельний ризик збільшується ще в два рази.

«Це дослідження показує ступінь ризику смерті від COVID-19 для людей із діабетом двох типів. Також важливо, що більш високий рівень глюкози в крові й ожиріння теж збільшують ризики», — заявив професор Джонатан Валабхджі.

Зараз уряд Британії вивчає результати дослідження, щоб застосувати їх під час зняття карантинних заходів.