Передплата 2024 «Добрий господар»

Душевно з... терористом. Скандальний Гордон побесідував з військовим злочинцем

Дмитро Гордон провів інтерв'ю з полковником ФСБ, з одним з ватажків бойовиків "ДНР" в 2014 році, так званим міністром оборони "ДНР" Ігорем Гіркіним (Стрєлковим)

Нагадаємо, Ігор Гіркін — терорист, який розшукується Україною та Нідерландами. Відомий заявою, що саме він розпалив війну на Донбасі. Причетний до військових злочинів.

У день збиття рейсу МН-17 повідомив про знищення транспортника ВСУ.

Після початку російської інтервенції в Криму Гіркін очолював диверсійний загін, організовував збір кримських депутатів для призначення окупаційного референдуму, командував штурмом фотограмметричного центру в Сімферополі. У квітні 2014 року зі своїм загоном перетнув кордон України в Донецькій області, керував захопленням Слов’янська, почавши таким чином війну на Донбасі. Став першим «міністром оборони» маріонеткової «ДНР» (16.05.2014−14.08.2014), головнокомандувачем «Армії Новоросії». У серпні 2014 року, одночасно з початком вторгнення російських регулярних військ на Донбас, виїхав назад в Росію.

Журналістка Яніна Соколова звернула увагу СБУ на скандальне інтерв’ю Гордона з ватажком бойовиків «ДНР».

«Минулого тижня я передбачала, що наступним свій майданчик для висловлювань Гордон надасть ватажкам ЛДНР? Так і сталося. Навіть Медведчук не зважився на такий зашквар на своїх ресурсах. Служба безпеки України без надії сподіваюся на вашу врешті реакцію. Повірте, акцій протесту не буде. Все, як ви любите. Оплески. Квіти. Пости подяки», — написала журналістка на своїй сторінці в Facebook.

Схожі новини