Передплата 2024 «Добра кухня»

Ірина Геращенко: "Закон про подвійне громадянство фактично легалізує російські паспорти на окупованих територіях Донбасу"

  • 18.05.2020, 13:58
  • 992

Це дозволить визнати кремлівські маріонеткові окупаційні адміністрації та легалізує їх участь в українських місцевих виборах

Про це сказала співголова фракції «Європейська Солідарність» Ірина Геращенко в інтерв’ю журналістам.

«Дуже чітка тактика здачі національних інтересів і знищення української армії. Зверніть увагу, що у порядку денному немає жодного закону, що стосується економіки чи лікарів. Натомість є закон про громадянство, який, по суті, легалізує російські паспорти на території України», — розповіла Геращенко.

Вона нагадала, що анексія українського Криму почалася з незаконної паспортизації населення півострова.

«Сьогодні Путін пачками роздає на окупованому Донбасі паспорти. Водночас українська влада заявляє цілком серйозно, що вона там збирається проводити вибори одночасно з місцевими виборами на всій території України», — зазначила Ірина Геращенко.

Читайте також: Президент Світового конгресу українців жалкує, що колись підтримував Зеленського

«А хто буде обирати українську владу там? Люди з російськими паспортами? Це буде звичайна легалізація маріонеткових режимів, просто підігрування тезам Кремля про „громадянський конфлікт“ і очевидна зрада національних інтересів», — підкреслила співголова фракції «Європейська Солідарність».

Схожі новини