Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Естонія виходить із режиму НС, запровадженого через коронавірус

  • 17.05.2020, 14:35
  • 803

Уряд Естонії на електронному засіданні схвалив рішення, яким з понеділка в країні завершується надзвичайний стан

Про це повідомляє портал ERR.

Обмеження, введені під час надзвичайного стану, будуть поступово пом'якшуватися, їх переведуть на нові юридичні підстави. Продовжить діяти і найголовніше обмеження на пересування — так зване правило «2+2». По завершенні надзвичайного стану в Естонії продовжить діяти надзвичайна ситуація в галузі охорони здоров'я.

Уряд вирішив завершити надзвичайний стан, керуючись тим, що епідемія коронавірусу в Естонії пішла на спад.

Необхідність продовжувати надзвичайний стан відпала і тому, що шляхом зміни відповідних законів як уряду, так і урядовим установам були забезпечені досить ефективні можливості при необхідності знову оперативно ввести заходи для запобігання поширення COVID-19.

Читайте також: Відкрили деякі крамнички: у Німеччині послаблюють карантинні заходи

«Завдяки розумній і відповідальній поведінці наших людей, в Естонії стало можливим завершити надзвичайний стан. Наші спільні зусилля дозволяють нам повернутися до звичайного укладу життя», — сказав прем'єр-міністр Юрі Ратас.

«Разом з тим ми повинні зберігати пильність, щоб і надалі не втратити контроль над поширенням вірусу. Це означає, що надзвичайний стан закінчиться, але деякі обмеження продовжать діяти. Це необхідно, щоб не допустити нової хвилі захворюваності», — підкреслив прем'єр-міністр.

Схожі новини