Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Онука Муссоліні назвала скасування санкцій проти неї "відновленням правди"

  • 17.05.2020, 12:15
  • 1 100

Аллесандра Муссоліні, онука італійського диктатора Беніто Муссоліні, прокоментувала своє виключення з санкційних списків України

Про це повідомляє «Радіо Свобода».

За її словами, вона ніколи не була на території України і не брала участі в будь-яких політичних чи громадських подіях. За словами Муссоліні, скасування санкцій проти неї є «відновленням правди».

«Як я вже повідомила і офіційно 15 листопада 2019 року поінформувала консульство Італії в Києві, я ніколи не бувала в Україні і, відповідно, ніяким чином не брала участі в будь-якій політичній чи суспільній події в цій країні. Окрім того, ні за яких обставин — ні прямо, ні опосередковано — я не мала можливості висловити будь-які оціночні судження щодо політичної ситуації в Україні. Я також ніколи не мала прямих чи опосередкованих контактів із політиками або з представниками місцевої влади. Свого часу я вважала „санкцію“ зовсім безпідставною, і сьогодні беру до уваги факт її скасування, що сприяє відновленню правди», — заявила Муссоліні в листі.

Читайте також: Зеленський і Муссоліні: чому скасовані санкції?

Раніше повідомлялося, президент Володимир Зеленський своїм указом затвердив рішення РНБО про виключення із санкційного списку України онучки італійського диктатора часів Другої світової війни Беніто Муссоліні — Алессандри, яка нібито брала участь у «виборах» в ОРДЛО.

Водночас експерти звертали увагу, що українська влада могла переплутати її з Алессандро Мусоліно, який був спостерігачем на Донбасі, але до санкційного списку так і не потрапив.

Схожі новини